Walkie Talkie ! :)

gunakan saluran yang betul.

Anna : Kerana Aku Suka Menaip ツ

assalamualaikum warga alam maya. terasa mahu mengarang panjang panjang tentang tanggungjawap ni. tapi bila ingat balik BM dekat sekolah dulu pun tunggang langgang, so niat tu mati dekat situ sajaaa. kalau cikgu baca nanti malu aku hahaha  .

virus viral tu semakin menjadi-jadi. kan ?? hurmm, jururawat tidur laa. jururawat makan gaji buta laa. jururawat meninggikan suara laaa. jururawat berlagak mengalahkan doktor laa. tsk tsk tsk

memang ada golongan-golongan itu. mustahil laa kalau aku katakan nurse ini perfect. they are human too. tired, sleepy, hungry, angry, laugh, sad. nurse juga akan mengalami hal hal ini. memang ada nurse yang tegas. bukan mahu menunjuk pandai tetapi mahu meyakinkan klien tentang perawtan yang akan diberikan. nurse memberi nasihat kepada klien bukan sebab mahu berlagak tetapi memang mereka tahu (3 tahun study mustahil laa tak tahukann). memang ada nurse yang tidur, bukan pemalas tapi cuma mahu merehatkan diri sebentar. wajarla jika rehat sebentar. bukan ?? mesin pun kalau bekerja non stop pun akan rosak jugaa.

orang arang yang sangat suka mem-viral benda ni, tidak akan menunjukkan diri kamu tu baik pun. even kalau benda tu memang betul punn. kenapa tidak gunakan saluran yang betul. ingat, kau tak tahu nanti mungkin anak, cucu kau tu mungkin juga dari warga nurse. Allah maha adil.

showing others sin doesnt make you a saint

sibuk betul nak viral benda-benda yang nampak macam bodoh  tidak sepatutnyaa. dapat bayangkan tak kalau nurse pula sibuk mem-viral sikap sikap klien di ward? belum lagi kalau mereka viralkan sikap reletif  klien yang bermacam ragam. satu hari tak akan habis untuk di tuliss. dengan sikap egonyaa, dengan marah yang tidak bertempat, dengan sikap geli yang melampau sampai naj*s orang tua sendiri pun tak nak bersihkan, dengan gaya pemalasnyaa. ini adalah umum. semuaa orang tahu kan? kenapa nurse tidak viralkan benda benda tu? tsk tsk tsk. fikir laa sendiri yaaa.

okay laa, sudah panjang ni. sekali lagi aku tegaskan, memang ada nurse macam tu tapi bukaaan semuaa. dan apabila kau viral kan tentang keburukkan yang segelintir tu, satu malaysia jururawat akan terasaa. kalau mahu tegur, gunakan laa saluran yang betul. walau sekuat mana kau cuba pertahankan diri, si pem-viral tetap salah sebab menggunakan saluran yang salah.

ada otak, fikir.

okay, maaf jika terlebih mana mana. in conclusion, hahaha apapun pekerjaan kita buat laa dengan mengharap keredhaa Allah. pendengki ada d mana-mana. kiri kanan depan belakang. warga ni tak akan pernah pupus. abaikan kewujudan merekaa. anggap laa pekerjaan ini adalah sebuah amanah yang akan dipersoalkan di akhirat nanti :)

salam.

gud night,

Anna :)