Walkie Talkie ! :)

Trip In Sandakan Sabah.

Anna : Kerana Aku Suka Menaip ツ

assalamualaikum. siapa tahu di mana letaknya sandakan? cuba angkat jari kaki. ehh tak nampak. hahaha. macam orang bod*h pula taip taip begini ni. hahaha.

saja nak tulis balik cerita pasal trip in Sandakan hari tu. Tidak sempat tulis hari tu sebab aku stress and severe frust sbb sesetengah picture hilang. "Terdelete Tanpa Sengaja" tulaaa, suka sangat tengok Drama Tersuka Tanpa Sengaja hari tu smapi semua berlaku tanpa sengaja. Haha

asal plan nak jalan jalan ni kami 7 orang. #sisterbyheart. tapi faham faham la last minit mesti ada masalah. satu sebab mak datang melawat. satu sebab boyfriend tak bagi. satu sebab bapa tak bagi. okay akhirnya tinggal 4 orang. sedihnyaaa. tapi apa orang kata, dont stop to do what you like even when you are alone.

Plan Waktu Malam :

semua (me, aleen, farah, mida) sepakat lepas subuh tu terus bersiap. Jam 6 begitu kita oarng boleh bertolak daaa. tapi tahu tahu la kalau semuaa janji pun hangat-hangat tahi ayam. 6.30 baru mandi sebab sejuk kata laa sangat kan. haha.



7.30 am :
kita baru bertolak dari hostel untuk cari tempat makan memandangkan perjalanan jauh jadi perut mesti di layan dulu.

8.50 am :
sampai ke Sepilok Sandakan. tiket masuk RM5 seorang. Jalan tanpa guide. kita redah saja laaa. 








Ini on the way ke Bornean Sunbear. Ini saja gambar yang tinggal T.T
tapi masa dekat sini terpaksa kita berulang alik ke pondok gate sebab ada monyet naughty. haha. kata guide tu monyet tu suka kacau perempuan, tsk tsk tsk. insaf insaflah kau monyet. 






Destinasi seterusnya ke  RDC. okay ini singgah bergambar saja sebab aku kalau pasal pokok pokok tidak berapa nak minat, hehehe.


Okay lepastu kita orang pergi ke Taman Jalil Alip. tiket masuk RM 4. masuk sana ramainya family makan bersama. kitaorang tiada bawa bekal so telan liur saja la yaa. haha. lagipun sebenarnya Taman Jalil Alip ni termasuk dalam plan Tanpa sengaja juga >.<




okay ini bukan free yaa, rm 10 / 15 minit. hmmm. ku relakan kulit muka habis terbakar demimu basikal air. masa baru mau naik tu terkeluar lagi suara jantan sebab takut. hahaha >.< tapi bila sudah stabil and round round macam tak nak berhenti pun ada. :p



Okay Next is Taman Buayaa. Tiket Masuk RM10 seorang. nasip la yang mahu kena tengok ni buaya air. kalau buaya darat, sesen pun tak hingin akak. hahaha. ehh bukan buaya darat banyak berkeliaran kah? free saja nampak. :p




dalam Taman buaya ni bukannya semua buaya sajaaa. banyak lagi binatang binatang comel dan cantik. contohnya, memerang, merpati burung merak. tapi sad to say that the picture has been deleted by my pakinson hand. Haha. tsk tsk tsk




Okay destinasi last sekali ialah Tokong Buddha yang terletak atas bukit. nasib driver kitaorang champion jugaa untuk sampai ke sini. view-nya subahanallah. I Like it. tapi sedih sebab gate utama berkunci. haha, kami datang lewat. mungkin. its okay, next time masih ada kan. :)






okay begitulah ceritanya Trip In Sandakan Sabah, me and my friend at 271116.  I write it because one day when we are all far apart, this memory are remind us that we are #sisterbyheart forever yaaa. saranghae <3

aku sangat suka Travel. one of my big dream is, I want to travel the worlds. someday? In Shaa Allah.

live your youth without regrets :D

Love,

youarelove Anna. 

Day 1 Journey Just Begin

Anna : Kerana Aku Suka Menaip ツ

assalamualaikum.. akhirnya cuti semester yang sekian lama ditunggu tunggu datang juga. cepatnya masa berlalu. semester 5 berlalu tanpa aku sedari. Another one semester to go. takutnyaaaaa ~.~
hmmm ~



cuti semester break ni sebenarnya bukan cuti panjang sepanjang panjang cuti sahabat di luar sana. cuti cukup cukup makan saja. haha. no complain please.  ^0^

we only have 3 weeks for semester break. one week for vokasional posting di Hospital T. Another 2 weeks proses menggemukkan diri di kampung. wuhuuu excited >< I MISS MY MOM HOME ! sooo much ~

semalam result sudah keluar. alhamdulillah semua lulus 100%. Miracle happened again for this semester. Good job everyone! semalam semua mula packing, surung taring luggage, and me? still di hostel memreput basi sebab sudah terlanjur beli tiket hari ahad ni T.T macam lagu Twice pula "Just Like TT" hahaha

sekarang kita 3 oarang (me, my roomate, my bestfriend) check in hotel berdekatan airport sebab flight esok awal pagii. seawal mentari pagi. haha. another one lagi stay dekat rumah dia sebab dia orang dekat sini juga. untunglar ~
syukur juga harga masih mampu walaupun garu kepala juga sekejap. khkhkh

semoga perjalanan esok berjalan dengan lancar yaa. doakan kami <3

May Allah Ease Everything

Love,

youarelove Anna.