Walkie Talkie ! :)

Tips Sebelum Exam by UstazahComel.

Anna : Kerana Aku Suka Menaip ツ

assalamualaikum dan selamat pagi dunia.

Hari ni tiba-tiba terrrajin pula menaip di hari menjelang exam. haha. sebenarnya entri hari ni adalah tips exam yang ustazah comel share hari tu lepas solat hajat. haaaa, kita bukanya free sangat. memangdangkan mata ni sudah sangat ayu dan rindu sang bantal, Anna share apa-apa yang patut dan berpatutan saja laa yaa? :D

1. Ingat Allah Selalu.

 Apa-apa keadaan sekalipun ingatlah Allah. Tuhan yang paling utama dan paling penting. Solat lima waktu. solat itu penting. jangan tinggal. Sentiasa dekatkan diri pada Tuhan supaya kita tidak terganggu dan tidak diganggu.

2. Minta Restu Mak Ayah / Ibu Bapa / Umi Abah / Mummy Daddy Korang.

Ingat restu allah ada pada restu ibu bapa kita. Minta doaa pada mereka sebab doa Ibu In Sha Allah akan di makbulkan Tuhan.
"tadi ustazah pun minta dua ibubapa supaya majlis kita berjalan dengan lancar "

3. kena USAHA.

Tuhan akan beri kemudahan dan pertolongan kepada kita. yang langsung tak berusaha pun Tuhan bagi tau. taaaaaaaapi, orang yang berusaha Tuhan bagi lebih sikit.
USAHA + DOA + TAWAKAL = In Sha Allah Berjaya :D

4. Restu Lecture anda.

Jangan lupa minta restu untuk halalkan semua ilmu yang mereka beri tu. semoga dipermudahkan segalanya.

5. al-Fatihah. ayatul Kursi.

Baca surah ni bila stress. ambil wudhu kalau mau lebih tenang.

Semoga Berjaya menjawab paper exam rakan sekalian ! May God Bless Us :)






quotes for today :

You thought you were the worst but it turns out you are the best. And you thought you were good enough but you are not. You can change your life. The hardest thing happen today to prepare you for the day you will fly even higher.
Iklan sekejap : HaHaHaHa
Ikhlas dari : Anna Strawberry :) 

3 comments:

fatinsyaherah261 said...

good sharing Anna.. berguna jgk tips ko ni time2 final exam bulan depan . haha..wish me luck!

CahaYaku Iswana said...
This comment has been removed by the author.
Sweet Strawberry 143 said...

@ fatinsyaherah261

Thanks beb. Good luck sygku chingu ebeb. May Allah ease everything :) ♡